Pagini

Faceți căutări pe acest blog

6 octombrie 2014

L'Orpheline-Serge Lutens



Fara a fi urata, nu m-a prea impresiont ultima creatie de la Serge Lutens, L’Orpheline. Mi se pare si cam ciudat numele parfumului, suna cam trist si nu este deloc comercial. Parfumul, desi poate fi purtat si de o femeie, are cam toate datele unui parfum masculin si cred ca este mult mai potrivit pentru un barbat. Maitre Lutens iar se joaca cu noi caci in lista de note sunt trecute doar moscul si tamaia, dandu-ne impresia unui parfum minimalist. In realitate are mult mai multe note. Incepe cremos, cu miros de mosc, dar imi pare ca are si o nota floral-fructata. O clipa am crezut ca miros un produs dupa barbierit. Izul usor floral dispare foarte repede si ramane moscul caldut,  bland si cam plictisitor. Tot astepti tamaia si ea nu prea vrea sa apara. Parfumul se transforma insa, aproape insesizabil, intr-un parfum lemnos cu miros de cedru. Imi pare ca isi doreste sa fie un balsamic care vrea sa-ti creeze o stare propice meditatiei. Cedru imi pare amestecat cu ambroxan. Apare si tamaia, poate si niste smirna, care racesc usor parfumul. In timp el isi pierde textura uleioasa si devine uscat, cu o nuanta usor metalica, rece. Este austera si cam trista partea asta cu tamaie. Nu are nimic urat, dar parca nu-ti vine sa-l porti. Daca initial era caldut, acum imi pare ca mi se face frig de la el. E un parfum abia soptit, discret, cu siaj foarte redus. Pe masura ce evolueaza incepe sa miroase a lemn piperat si usor mentolat. O fi avand ceva piper. Banuiesc ca are si nitel patchouli, altfel nu-mi explic mirosul mentolat. Dureaza cel putin 6 ore, dar marii bucurii nu pot spune ca mi-a adus desi, in general, imi plac parfumurile balsamice. Este foarte saracacios olfactiv si imi da o stare de tristete. Cu siguranta, un barbat matur l-ar gasi mai atragator.

Numele parfumului: L’Orpheline
Casa: Serge Lutens        
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2014
Creator: Christopher Sheldrake
Gen:  unisex
Descriere oficiala: mosc, tamaie


Aprecieri personale
Intensitate:sub medie, siaj redus
Persistenta: pste 6 ore
Flacon: standard, vezi fotografia
Evaluare : 7/10 


Un comentariu:

  1. De la Serge Lutens numai Ambre Sultan si Santal Majuscule mi-au placut. Imi doresc cate 50 ml din fiecare. In rest nu mi-a atras atentia nimic din ce am testat pana acum. Si Nuit de Cellophane e frumusel, dar nu cred ca l-as cumpara.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.