Pagini

Faceți căutări pe acest blog

9 martie 2015

Passage d’Enfer-L’Artisan Parfumeur



Este interesant cum numele unui parfum creeaza in mintea utilizatorului tot felul de scenarii si imagini care nu au legatura cu parfumul. Passage d’Enfer este un pasaj anost din Paris ( chiar o ulita moarta) situat in apropiere de cimitirul Montparnasse. In pasajul cu pricina a fost vechul sediu al brandului. Pornind de la nume, dar si de la descrierea oficiala, parfumul a fost interpretat cand ca tenebros si amintind de inmormantari , accentuandu-se pe crini si tamaie, cand ca un parfum ce aminteste de biserici si alte spatii sacre.  Mie nu-mi evoca nici chinurile iadului , nici pacatul, iar numele, facand abstractie de faptul ca este numele unei strazi,  chiar nu mi se pare a avea legatura cu parfumul. Doar daca vrea sa descrie una dintre ulitele anoste si lipsita de viata, atipica pentru Paris, l-as gasi potrivit. Parfumul este in stilul minimalist, oarecum ciudat, dar  deja obisnuit al Oliviei Giacobetti. Are foarte putine ingrediente, cel principal fiind moscul alb care-i da o textura moale si cremoasa. Este un parfum umed si rece care miroase a mosc de sinteza, usor floral. Eu nu simt nicio urma de crin. Are tamaie, dar mult mai putina decat te-ai astepta si nu una dintre cele mai bune. In niciun caz fumeganda cum spun unii ca ar fi. In notele finale are si ceva ce aduce a cedru, cu siguranta tot un produs de sinteza (Iso E Super?). Este un parfum fragil si timid, lipsit de nuri, fara siaj, dar destul de longeviv. Este absolut unisex si, oricate eforturi as face, nu reusesc sa-i gasesc nicio calitate. Adica nu e nici macar interesant sau creativ, nu-mi creeaza nicio emotie, unde mai pui ca  este un parfum total sintetic. Adevarul este ca eu nu sunt o fana a moscului si feedback-ul meu este influentat in mare masura  de acest fapt, asa ca s-ar putea ca iubitorilor moscului sa le placa.

Passage d'Enfer-Paris


Numele parfumului: Passage d’Enfer
Casa: L’Artisan Parfumeur    
Concentratie: 
An de aparitie: 1999
Creator:  Olivia Giacobetti
Gen:  unisex
Descriere oficiala: crin, mosc, tamaie, note lemnoase

Aprecieri personale
Intensitate: fragil, fara siaj
Persistenta: destul de longeviv
Flacon: standardul casei,vezi fotografia
Evaluare : 5/10 


2 comentarii:

  1. Mamaaa. ..dacă mirosul amintește de imagine...trebuie sa fie ceva de vis! Pasajul arata foarte "incurajator". Mai...da' ce idei (n)au unii...

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca e cea mai urata ulita din Paris. Banuiesc ca mai intai au facut parfumul si le-a fost imposibil sa-i gaseasca un nume caci parfumul asta e incapabil sa sugereze ceva Si i-au gasit un nume pe masura. Un asistent de vanzari din Madison mi l-a recomandat insistent. Acelasi le lauda pe Bvlgari Black si pe Encre Noire, var. masculina. Gusturi barbatesti. Toate sunt longevive si foarte sintetice.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.