Pagini

Faceți căutări pe acest blog

23 aprilie 2015

Substanta minune numita Cashmeran




Cashmeran-ul este un produs de sinteza care ma tenteaza demult. In fine, am reusit sa-l cumpar, ba chiar am cumparat si  Cashmeran Velvet, ambele fiind produse IFF. Dupa mine, este, alaturi de hedione, unul dintre cele mai frumoase produse de sinteza folosite in parfumerie.
Chiar nu are miros chimic, ai impresia ca te afli in fata unui ulei esential de conifera necunoscuta. Desi, cica, este un mosc, nu seamana deloc cu celelalte moscuri ca miros, doar ca este moale si destul de pufos. Moliciunea asta i-a adus si numele, fiind asemanata cu cea a casmirului.  Sper sa fie tot mai putini aceia care cred ca avem de-a face cu un arbore real. Consider ca expresia Bois de Cashemere si echivalentul ei englezesc e tare nefericita. Mirosul casmeranului este descris oficial de producator, deci de IFF, ca fiind amarui, picant, cu nuante de fructe rosii si florale, lemnos, cu miros de pin, aromatic. In parte asa il simt si eu. Este, intr-adevar, un miros care te duce cu gandul din primul moment la o padure de conifere caci mirosul este foarte usor camforat. Apoi este dulce-amarui si foarte balsamic. Mi-l imaginam altfel pornind de la Alien, chiar m-a luat prin surprindere mirosul de ace de conifere. Este moale, dar nu as zice ca-mi evoca neaparat casmirul, adica nu e chiar atat de moale caci are si o nuanta verde si proaspata. Oricum, este foarte frumos si abia astept sa-l folosesc intr-un parfum floral caci, se pare, face casa buna cu florile, dar nu numai cu ele. Folosirea lui este limitata la 2 %, dar cred ca are un miros sufient de penetrant chiar si folosit in concentratii mici. Prezinta avantajul ca are un miros foarte persistent. Eu nu am facut testul pe blotter inca, dar vad ca cei care l-au facut vorbesc despre 10-11 ore de viata .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.