Pagini

Faceți căutări pe acest blog

15 noiembrie 2015

Alameda-Robert Piguet



Alameda dovedeste inca o data, daca mai era cazul, ca Robert Piguet este o casa serioasa de parfumuri care a facut o alegere excelenta cand si-a ales parfumierul : Aurelien Guichard.
Parfumul Alameda este inspirat de arhitectura maura si gradinile luxuriante ale palatului Alhambra, este un oriental tipic si ma mira ca Fragrantica l-a introdus in categoria chypre. Probabil ca cel care a facut indexarea  a citit doar notele parfumului, dar nu l-a mirosit. Bergamota din notele de varf nici nu se simte, iar acordul ambrat este mult mai prezent in parfum decat patchouli. Nu stiu de ce Alameda este asemanat cu Visa, mie nu-mi seamana. Au cateva note comune, dar sunt parfumuri de calibre diferite. Alameda este un parfum ca un nectar dens si dulce, foarte intens in prima faza, in care florile joaca un rol minor, aproape nu le simti, dar este proeminent si atotstapanitor un acord ambrat de foarte buna calitate in care este o cantitate usor supradozata de labdanum. Alaturi de ceea ce denumim in viteza ambra, se simt foarte bine irisul si patchouli. Desi imi place cum miroase si e facut din materii prime de foarte buna calitate, trebuie sa marturisesc ca nu prea pot sa port parfumul, mai ales in prima jumatate de ora. Pur si simplu ma copleseste, ma sufoca. Daca ar fi avut mai putin iris si patchouli, cred ca l-as fi putut duce. In chip evident, Alameda este un parfum cald, al carui anotimp este iarna. O iarna din aia ruseasca , cu geruri de crapa pietrele. Mi-ar fi placut sa fie mai prezent trandafirul, care abia se simte pe la inceputul parfumului. Sunt multe parfumuri pe aceeasi tema, drept pentru care nu originalitatea ii aduce nota cea buna. Este putin cam dulce si nu stiu daca un barbat l-ar accepta prea usor, dar in teorie este unisex. Sta foarte bine la longevitate si are si proiectie bunicica. Frumos, dar greu de purtat in prima faza ! Dupa vreo doua ore este bland si moale, precum un mielusel. Pentru cei care-l plac, dar, la fel ca si mine, nu-l pot purta, as sugera un parfum mai lejer, cu note foarte asemanatoare si care nu are iris : Ambre Mystique de la Estee Lauder.  




Numele parfumului: Alameda
Casa: Robert Piguet       
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2013
Creator:  Aurelien Guichard
Gen:  unisex
Descriere oficiala:
note de varf: bergamota
note de mijloc: trandafir, crin, iris
note finale: ambra, patchouli, castoreum

Aprecieri personale
Intensitate: opulent, cu siaj bun
Persistenta: longeviv, peste 8 ore
Flacon: standardul casei
Evaluare : 8/10


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.