Pagini

Faceți căutări pe acest blog

13 noiembrie 2015

Black Prestigium/Mancera


Astazi am primit de la Dia o cantitate uriasa de esantioane. Desigur ca-i multumesc pe aceasta cale caci m-a scos din somaj tehnic si mi-a dat de lucru pe urmatoarele 3 luni. Intamplarea a facut sa aleg dintre sutele de esantioane un parfum foarte nou al casei Mancera, Black Prestigium.
Notele parfumului sunt cam derutante caci multe nu se simt, iar intrarea lor in evaporare te cam ia prin surprindere. La inceput se simte un miros de piele foarte usor parfumata cu trandafir, dar peste notele de inceput vine o avalansa de oud. Iris n-am simtit efectiv, dar textura parfumului in prima faza este, din cauza lui, usor prafoasa. Judecand dupa notele de inceput e greu sa precizezi pentru cine e facut parfumul. Ma tem ca femeile, speriate de invazia de oud, l-ar considera masculin caci este un oud dur si destul de dificil . Barbatii ar putea sa gaseasca parfumul cam dulce si l-ar pasa femeilor. Intr-o faza ulterioara, trandafirul isi face simtita prezenta. E un trandafir foarte dens, coplesitor, intunecat si baritonal. Mie imi pare si cam sapunos. Se lupta voiniceste cu oudul si u e greu de spus care va castiga duelul. Daca ar fi sa aseaman parfumul cu un altul, desi sunt enorm de multe care combina oudul cu trandafirul, cel mai asemanator ar fi  Parfum A Maze de la The People of the Labyrints. Sincera sa fiu, pe mine ma nauceste parfumul asta, este dens si foarte intens, greu de dus intr-o incapere inchisa. Cred ca 10 ml mi-ar ajunge 10 ani. Chiar nu inteleg de ce se fac flacoane atat de mari, mai ales cand pretul parfumurilor nu este tocmai mic, iar secolul parfumurilor semnatura a trecut. 120 de ml ajung pentru 3 generatii. Parfumul nu este rau, dar este doar pentru cei puternici, eu sigur nu l-as putea purta caci este coplesitor. Zic ca sunt variante mult mai blande si mai feminine care brodeaza cam pe aceeasi tema : Dark Purple/ Montale sau La Favorite/ Dear Rose. Faptul ca devine foarte floral in partea a doua a evolutiei cred ca inhiba si sexul opus. In final, nu stiu sa raspund cui i-ar putea fi destinat. Este opulent, are siaj, are longevitate, dar nu-i destul ca sa ia o nota foarte buna.

Numele parfumului: Black Prestigium
Casa: Mancera    
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2015
Creator: 
Gen: unisex
Descriere oficiala:
note de varf: bergamota, patchouli, iris
note de mijloc: trandafir, violeta, oud, note lemnoase
note finale: ambra, piele, mosc alb


Aprecieri personale
Intensitate: foarte opulent, cu siaj serios
Persistenta: longeviv
Flacon: standardul casei, vezi fotografia

Evaluare : 7/10 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.