Pagini

Faceți căutări pe acest blog

14 noiembrie 2015

Bois d’Orage/French Lover-Frederic Malle

Cu siguranta nu as fi incercat niciodata parfumul Bois d’Orage/French Lover daca nu mi-ar fi trimis Dia un esantion. Asta pentru ca este un parfum categorisit la masculine.
Altfel, parfumul este atractiv prin notele listate caci mie imi plac mult si galbanumul si vetiverul. Parfumul, dupa parerea mea, este unul minimalist si foarte modern, cat se poate de adecvat secolului in care traim. Are cateva caracteristici care sunt evidente : este verde si proaspat, usor umed in prima faza, un parfum de zi, de anotimp cald. Desi proaspat, desi de zi, este un parfum elegant care te cucereste prin naturalete. Sunt multi care-l gasesc fara proiectie sau efemer. Dupa mine este de prost gust  ca un barbat sa lase valuri inspumate de miros in urma lui precum un transoceanic. Eu zic ca are proiectie exact cat trebuie. Inceputul parfumului este proaspat, cu mult galbanum, deci verde. Combinatia cu angelica ii da o nuanta interesanta care aduce nitel cu mirosul de piele fina. Urmeaza o etapa in care parfumul are un usor iz floral, un miros de flori de primavara, car-mi seamana cu un amestec de violeta cu lacramioara.  E sigur adaugtin parfum un produs de sinteza cu nuante florale. Aceste flori nu sunt listate si vad ca nimeni nu vorbeste despre ele. E drept ca mirosul este foarte slab, dar n-am nicio indoiala ca parfumul are un miros floral. E ca si cum un barbat parfumat ar fi captat printr-o imbratisare putin din parfumul iubitei. Este motivul pentru care desi Bois d’Orage imi pare mai potrivit ca nume, admit ca nici French Lover nu este desuet. In faza asta ai zice ca este un parfum proaspat unisex, dar lucrurile se schimba in momentul in care apare cedrul, care-i da un miros pregnant masculin. Cedrul este mult imfrumusetat si improspatat de combinatia cu vetiver. Este un vetiver de nota 10, pus in proportia ideala ca sa domoleasca caldura lemnului si sa asigure nota de prospetime in continuare. Imi pare un parfum bun si, desi este scump, cred ca isi merita banii. Daca ai facut dependenta la Iso e Super si ambroxan si astepti de la un parfum sa dureze 12 ore, cu siguranta tre sa-l ocolesti. E pacat insa sa pui in cumpana naturaletea si nobletea acestui parfum cu pretul si sa alegi tot banalul longeviv.

P.S. Cautand notele parfumului, am observat ca Fragrantica romaneasca, desi a schimbat ilustratia notelor, persista in greseala de a folosi in loc de angelica termenul de aglica. Aglica nu se foloseste in parfumerie.

Numele parfumului: Bois d’Orage/French Lover
Casa: Editions de Parfums Frederic Malle   
Concentratie: EDT
An de aparitie: 2007

Creator:  Pierre Bourdon
Gen:  masculin
Descriere oficiala:
note de varf: condimente,galbanum
note de mijloc: tamaie, cedru, angelica
note finale: lichen,vetiver, mosc alb

Aprecieri personale
Intensitate: medie, siaj decent
Persistenta: in jur de 4 ore
Flacon: standardul casei
Evaluare : 8,50/10 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.