Pagini

Faceți căutări pe acest blog

14 noiembrie 2015

Les Heures de Parfum I/L’Heure Promise-Cartier

Les Heures de Parfum este o colectie de parfumuri  Cartier care a fost lansata cu ocazia implinirii a 100 de ani de la intemeierea brandului. N-am mirosit pana in prezent decat un parfum din aceasta colectie. Cele mai multe dintre parfumuri sunt create de Mathilde Laurent pe care o cunoastem prin cel putin doua creatii relativ recente, destul de populare amandoua : Baiser Voler si La Panthere, ambele parfumuri produse de Cartier.

L’Heure Promise este un parfum minimalist, as zice chiar saracacios olfactiv. Inceputul parfumului este dominat de iris si este destul de placut. E un iris care de data aceasta nu-i prafos, este aerisit caci este amestecat cu note verzi care-i confera oarece umiditate, prospetime si transparenta. Are si un usor iz de violeta. Pe parcurs, irisul devine ceva mai dificil, cel putin pentru mine, caci acumuleaza tot mai multa dulceata, pierzandu-si transparenta initiala. Nu sunt o fana a irisului, nu-l detest, dar il cam ocolesc, mai ales daca este vedeta in parfum. Cand era sa ma declar plictisita de iris, a aparut santalul care, in timp, va ajunge sa domine de unul singur parfumul. Nu e prea stralucita combinatia de iris cu santal caci nu e cel mai bun santal. Este dulce in draci, lipsit de contur, imbacsit tare, fara siaj. De liniaritate ce sa mai vorbim cand parfumul are doua note, ambele cu rol fixativ. Mie nu-mi place deloc parfumul caci imi pare putin ofertant olfactiv si cam lipicios. Daca ar fi avut un santal frumos, probabil ca mi-ar fi placut. Santal Majuscule de la Serge Lutens nu are nici el multe note, dar este mult mai placut.

Numele parfumului: Les Heures de Parfum I/L’Heure Promise
Casa: Cartier       
Concentratie: EDT
An de aparitie: 2009
Creator:  Mathilde Laurent
Gen: unisex
Descriere oficiala: petitgrain, note verzi, iris, santal, mosc

Aprecieri personale
Intensitate: medie, cu siaj modest
Persistenta: destul de longeviv pentru o apa de toaleta
Flacon: vezi fotografia

Evaluare : 5,50-6/10 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.