Pagini

Faceți căutări pe acest blog

6 noiembrie 2015

Din nou despre parfumurile Sangado


Am mirosit toate cele 10 esantione de parfum Sangado. Dupa primele trei, mi-am  pierdut si interesul si rabdarea.
Desi le-am facut recenzii la primele, gasesc ca este inutil sa le public. Toate sunt parfumuri de raft de supermarket, singura lor calitate fiind aceea ca, in general, sunt destul de longevive. Nu dureaza toate 12 ore, asa cum se precizeaza in descrierea lor oficiala, cele mai multe tin intre 4 si 6 ore. De concentrate sunt concentrate, nimic de zis, dar majoritatea sunt parfumuri grele, lipsite de transparenta si stralucire. Desi sunt opulente, nu au siaj sau il au foarte redus, singurul care face exceptie este Placere Intensa-ID 505 care, avand in compozitie aldehide (probabil C 10), are siaj bunicel. Nu cred ca in parfumuri se afla vreo nota naturala, nici macar atunci cand uleiul esential este ieftin (bergamota, mandarina sau busuioc), toate sunt sintetice. Parfumurile nu evolueaza, sunt de o liniaritate care te plictiseste si te dispera. Toate sunt dulci sau excesiv de dulci. Mie nu-mi par a fi niste parfumuri de uz uman. Genul asta de parfum, pregnant si foarte liniar, il au de obicei parfumantele de ambient. Soliflorele, Violeta Africana ( nefericit nume, un parfumier ar fi trebuit sa stie ca violeta africana, zisa si Saint Paulia, nu are miros), Zambila, Liliacul Frantuzesc, Lacramioarele Japoneze, Trandafirul Bulgaresc au mirosuri care redau cat de cat mirosul natural al florii, dar fiecare are cate un cusur care face ca parfumul sa fie ori greu de purtat, ori neatractiv. Zambila zici ca este amestecata cu vin otetit in notele de varf, Liliacul frantuzesc este la inceput un amestec violent de heliotropin cu paducel, abia dupa o ora se imblanzeste, Lacramioarele Japoneze sunt dure, lipsite de transparenta, foarte chimice, Trandafirul bulgaresc este o oroare. Cu toata bunavointa, nu as putea da note peste 4 niciunuia. Se vede treaba ca a fi un bun chimist nu este suficient ca sa poti face un parfum de calitate. Chimia are nevoie si de putina poezie si visare. Nu numai ca nu as cumpara niciun parfum Sangado, ci, nici sa-l am, nu l-as purta. Pretul aparent mic al parfumurilor, este, in realitate, mult prea mare caci promisele materii prime de calitate sunt substante ieftine de sinteza. Parfumurile nu sunt creatii originale, sunt niste biete amestecuri incapabile sa-ti starneasca sentimente, stari, trairi. Ca le mirosi pe ele sau un detergent de rufe este cam acelasi lucru. 

2 comentarii:

  1. seara buna! am comandat si eu 10 testere din categoria orientala. am.ales eu numerele. sunt vreo 3 care imi plac deocamdata. urmeaza sa le testez persistenta zilele urmatoare fiindca abia in seara asta le-am primit si nu am avut timp :) din ce am.mirosit pana acum, 542 e aproape identic cu womanity de la thierry mugler, 540 miroase interesant, seamana cu ceva cunoscut dar nu mi-am dat seama deocamdata cu ce. mai e unul care e aproape identic cu alien de la mugler dar nu mai stiu numarul, va trebui sa il descopar din nou printre cele 10 :) sunt curioasa daca intr-adevar persista. 12 ore cum se lauda ei e imposibil, dar si 4-5 tot ar fi multumitor ☺ tu ce numere de tester ai? doar florale?

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, este unul care miroase asemanator cu Alien, dar nu l-am avut la testat. Este ce am mirosit in carticica trimisa de ei care are imprimate vreo 10 parfumuri. Am avut mai ales florale la probat si vreo 2 orientale. Mi-au incurcat usor testerele, adica erau vreo doua pe care nu stiu sa le fi comandat. De longevive sunt longevive toate pe care le-am probat, dureaza minim 6 ore, dar sunt cateva care tin si peste 12 ore. Problema este ca au in ele numai substante grele de sinteza si ma asfixiaza. Apoi parca sunt batute in cuie, nu evolueaza deloc si, in ciuda faptului ca sunt opulente, nu au siaj si sunt toate opace. Nu stiu ce au pus in ele, dar imiros ca spray-urile de ambient. Au si mirosuri reziduale urate tare, unele amintindu-mi prin asta de parfumurile vechi, comuniste (Doina, Darclee). Alea miroseau ingrozitor la sfarsit si iti imbacseau hainele, astfel ca trebuia sa le speli dupa o purtare.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.