Pagini

Faceți căutări pe acest blog

16 noiembrie 2015

Malena-Fueguia 1833 Patagonia


Cu Malena intru in necunoscut, Fueguia 1833, brand tanar, argentinian, fiind pentru mine o noutate absoluta. Parfumul este relativ recent, din 2010, chiar anul lansarii brandului. Din cate observ, toate parfumurile Fueguia sunt facute de acelasi nas : Julian Bedel.

Notele parfumului anunta o licoare minimalista cu doar 3 note : muguri de coacaz, magnolie si mosc. Doua dintre note chiar imi plac, cu moscul nu ma prea inteleg. Sunt si moscuri sintetice frumoase numai ca sunt mai scumpe si mai rare in parfumuri. Sunt curioasa ce poate sa iasa din mugurii proaspeti si dulci de cassis si o magnolie moale si gingasa. Pentru inceput iese un floral care pare curat,  dar putin cam ascutit de note verzi, dar nu reusesc sa descopar magnolia pe care o cunosc foarte bine caci detin ulei esential de magnolie de la mai multi producatori. Mirosul floral imi seamana a niste flori albe (gardenie, crin ?). Ma cam ia prin surprindere mirosul caci ma asteptam la ceva mult mai delicat, mai moale si mai natural. Parfumul este penetrant, chiar cam greu (ca sa nu zic bomba), facut, indubitabil, din produse de sinteza. Cred ca are si alte note verzi decat cele de coacaz. Daca in prima faza parea curat, acum este brutal si violent si nu-mi place absolut deloc. Mirosul lui poate ar merge la un detergent de rufe.  Desi este opulent, nu bate mai mult de 10-15 cm. De la un brand care-si ambaleaza parfumurile in cutii din lemn, lucrate manual si care valorifica in acest scop doar arborii cazuti (cat ecologism !) ma asteptam la un parfum care sa aiba macar cateva note naturale. Patagonia, ca si Alaska din capatul opus al Americii, sunt, in mintea mea, spatiile cu cel mai pur aer, unde omul este foarte aproape de natura si face din ea obiect de adoratie. Se pare insa ca am gargauni in cap. Bref, parfumul asta este o bruta puturoasa, lipsita de sarm si gratie. In conditiile in care toate parfumurile brandului sunt facute de acelasi parfumier, interesul meu fata de celelalte parfumuri Fueguia a devenit 0.

Numele parfumului: Malena
Casa: Fueguia 1833 Patagonia  
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2010
Creator:  Julian Bedel
Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: muguri de coacaz
note de mijloc: magnolie
note finale: mosc
Flacon: standardul casei, vezi fotografia

Aprecieri personale
Intensitate: opulent, dar cu siaj redus
Persistenta: destul de longeviv
Evaluare : 4,50/10 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.