Pagini

Faceți căutări pe acest blog

15 noiembrie 2015

Scandal –Roja Parfums





E greu sa-ti permiti un Roja Dove-Scandal caci, totusi, costa 345 de lire 50 de ml. Nu-i putin ! E primul parfum Roja Dove pe care-l miros si ma rog sa nu-mi placa prea mult caci bugetul meu este limitat si nu prea mai vreau sa investesc in parfumuri.
Scandal este un parfum floral clasic, bogat, intens si cu un siaj de exceptie. Vad ca lumea il aseamana cu doua parfumuri : cu Jardins de Bagatelle si cu Fracas. Cineva scrie pe Fragrantica chiar ca ar fi o clona a lui Jardins de Bagatelle. Aiurea. Parfumul de la Guerlain este un floral foarte bogat, dar cuminte, romantic si usor prafuit. Cu Fracas are comuna tuberoza si insolenta, dar Scandal are o tuberoza mult mai putin impetuoasa si mai usor purtabila, mult domolita de alte flori din companie care se vor si ele a fi remarcate. Eu nu-l aseman cu nimic, dar il ased in randul floralelor clasice remarcabile precum Paris de la Yves Saint Laurent, Poeme de la Lancome sau Jardins de Bagatelle. Parfumul este foarte feminin, cred ca mai feminin de asa nici ca se poate, si este un concert floral in care fiecare floare isi canta partitura. Este bine amestecat, dar, daca ai placerea sadica de a vrea sa-l diseci, descoperi in primul rand tuberoza, apoi restul florilor : lacramioara, trandafirul, si gardenia. Parfumul este dulce, dar nu sare calul si dulceata este mult temperata de note verzi care sugereaza seva de planta. Spre final, dintre flori ramane doar tuberoza, dar nu mai are forta de la inceput. Este intimidant de opulent si este, in chip clar, un parfum de seara. Nu stiu exact de ce se numeste Scandal, dar pot sa banuiesc ca numele este legat de insolenta parfumului. Nu este usor de purtat si ma indoiesc ca toata lumea ar sti sa-l poarte. Este stralucitor, impetuos si arogant. Il vad purtat de femei inalte, care poarta tocuri de minim 10 cm, care iubesc eleganta si carora le place sa-si etaleze fizicul. Un decolteu, o crapatura curajoasa, un spate gol dau bine cu parfumul. Altfel zis, un parfum de diva. De as fi producatorul acestui parfum, eu l-as vinde in flacoane de 10 ml caci multe ocazii sa-l porti nu sunt si iti trec nurii pana termini un flacon de 50 ml. Fara indoiala, este un parfum care trebuie incercat macar pentru cultura olfactiva.

Numele parfumului: Scandal
Casa: Roja Parfums
Concentratie: parfum
An de aparitie: 2007
Creator:  Roja Dove
Gen:  feminin
Descriere oficiala:
note de varf: bergamota, floare de portocal
note de mijloc: tuberoza, gardenie, iasomie, trandafir, lacramioara, frezie
note finale: santal, mosc, iris

Aprecieri personale
Intensitate: opulent, cu siaj remarcabil
Persistenta: longeviv
Flacon: standardul casei, vezi fotografia
Evaluare : 9/10 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.