Pagini

Faceți căutări pe acest blog

16 noiembrie 2015

Shalimar Souffle de Parfum- Guerlain


Recenta creatie Guerlain,  Shalimar Souffle de Parfum, este foarte controversata. Femeile care nu au putut sa poarte Shalimar sau clonele lui, mai mult sau mai putin asemanatoare, il lauda si-l gasesc un parfum bun si usor de purtat. Impatimitele Shalimar ii reproseaza ca nu seamana cu Shalimar si, daca nu seamana, considera ca trebuie facut praf. Ajung pana acolo incat deplang casa Guerlain care, prin acest parfum, s-ar situa undeva foarte aproape de marginea prapastiei.
Sa traiesti aproape 100 de ani din gloria unui parfum caruia ii mai adaugi un ingredient sau ii scoti unul si sa produci o groaza de flankere ca sa-l tii pe Shalimar in viata mi se pare incorect si o dovada de slabiciune si lipsa de creativitate. Thierry Wasser nu este foarte talentat si  nu are la activ prea multe parfumuri care sa impresioneze. Greseala cu acest parfum este aceea ca a fost lansat ca flanker Shalimar, ori el nu are nicio legatura cu Shalimar. Este un parfum modern, foarte usor de purtat, care se elibereaza de canoanele Shalimar, ba chiar si de canoanele Guerlain. Parfumul ar fi putut fi foarte bun daca nu l-ar fi compromis notele de final. Inceputul parfumului este superb, unul dintre cele mai frumoase acorduri de citrice mirosite de mine pana acum. Dulce-amarui cu o mandarina care iese clar in evidenta. Florile de portocal sunt foarte subtile si imping incet parfumul spre latura lui florala. La inceput florile miros excelent. Iasomie invaluita in flori de portocal, cu o slaba aroma de vanilie. Nimic nu striga, e ca un balsam floral moale, discret. In timp, capata un gust sarat si o nuanta acvatica si apoi incepe dezastrul. Parfumul este compromis in momentul in care intra in evaporare moscul.  Nu stiu ce mosc or fi folosit, dar ceea ce simt eu este un fel de miros rezidual de parfum foarte sarat, care, de parca nu era indeajuns, se mai si indulceste in timp. Si asta la nici o ora de la pulverizarea lui. Miroase rau si ieftin, a chimie de 2 lei. Vorba lui Napoleon : de la sublim la ridicol nu este decat un singur pas. Pacat Guerlain, pacat Thierry Wasser !

Numele parfumului: Shalimar Souffle de Parfum
Casa: Guerlain     
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2014
Creator:  Thierry Wasser
Gen:  feminin
Descriere oficiala:
note de varf: bergamota, lamaie, mandarina
note de mijloc: flori de portocal, iasomie
note finale: mosc, vanilie indiana

Aprecieri personale
Intensitate: medie, siaj discret
Persistenta: slabuta
Flacon: vezi fotografia
Evaluare : 6,50/10


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.