Pagini

Faceți căutări pe acest blog

16 noiembrie 2015

Tardes-Carner Barcelona


Tardes este un parfum laudat si de barbati si de femei. Desi este catalogat ca parfum feminin, imi pare ca are mai multi laudatori barbati. Probabil ca sunt foarte tineri caci cei maturi accepta mai greu parfumurile dulci.

Nu ma situez printre admiratorii parfumului pentru ca in prima jumatate de ora parfumul asta ma omoara. Incepe strident si foarte chimic cu un miros de heliotropina peste care vine un miros de lemn de trandafir si un strop de geranium. Combinatia mi se pare insolita si traznita. Dupa ce mi-a mutat carma cu inceputul violent, trece intr-o faza mai cuminte, avand insa un miros ciudat caci peste ce era deja vine un miros de boabe de tonka. In faza asta imi pare un fel de cacofonie olfactiva in care nu se potriveste nimic cu nimic. Boabele de tonka sunt in supradoza si fac parfumul inecacios. Banuiesc ca vrea sa fie un parfum gurmand. Lumea il gaseste cremos, eu il simt cam prafos, imbacsit si lipicios din cauza dulcetii. Rareori nisa ofera parfumuri atat de sintetice. Cred ca doar Heliotrop-ul de la Etro il poate intrece. Dupa vreo jumatate de ora, parfumul devine ceva mai suportabil, adica te lasa sa si respiri. Nu mai miroase decat a tonka  (sau, poate, cumarina) si un pic de heliotrop (adica heliotropin) si este dulce. De aici incolo nu se mai petrece nimic. Nu am simtit nici telina, nici migdale, nici trandafir, nici prune in parfum. Nu vad de ce as da bani pe parfumul asta, mai bine cumpar 2 grame de absolut de tonka sau cumarina, ca-i mai ieftina, si le dizolv in alcool. Este mult mai ieftin. Creativitate 0. Un parfum super comercial care exploateaza dorinta de dulce si de mirosuri vanilate a consumatorului modern de parfum. Stai si te miri ce parfumri se vand ca fiind de nisa.

Numele parfumului: Tardes
Casa: Carner Barcelona 
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2010
Creator:  Daniela Roche Andrier
Gen:  feminin
Descriere oficiala:
note de varf: geranium, trandafir, lemn de trandafir brazilian, migdale
note de mijloc: telina, pruna, cedru de virginia
note finale: mosc, boabe de tonka, heliotrop

Aprecieri personale
Intensitate: initial opulent, ulterior destul de discret, cu siaj modest
Persistenta: destul de longeviv
Flacon: vezi fotografia
Evaluare : 5,50-6/10 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.