Pagini

Faceți căutări pe acest blog

1 decembrie 2015

Amelia-Grossmith


Casa Grossmith, casa de parfumuri englezeasca aparuta in sec. al XIX,  s-a bucurat la vremea ei de notorietate. Ea a murit, dar a fost reinviata de sotii Brook, urmasi ai familiei Grossmith. Au fost reformulate parfumuri vechi pe baza unor retetare de arhiva, dar au fost create si parfumuri moderne, ultimele grupate in colectia Black Label. Din aceasta colectie moderna face parte si parfumul Amelia. Este un parfum omagiu adus  Ameliei Brook, fosta Grossmith, fiica lui John Grossmith , careia i se datoreaza, in mare parte, reaparitia brandului.
Parfumul este scump si probabil ca acesta este motivul pentru care are foarte putine recenzii. Te cam surprinde inceputul lui caci te-ai astepta, judecand dupa lista de note, sa simti neroli si apoi o groaza de flori, dar parfumul demareaza cu un acord ambrat dulce, destul de dens, dar moale. La prima mirosire nu-i rau, dar are in secundar ceva indolic care miroase exact a… câh. Banuiala mea este ca mirosul provine de la iasomie caci iasomia naturala are un miros secundar indolic. Totusi este ciudat sa simt doar partea indolica a iasomiei. Dupa nici 10 minute parfumul are un fel de sincopa, mai precis devine foarte uleios si isi pierde aproape total mirosul. Mai simt doar o urma de acord ambrat subtiat, totul fiind acoperit sub o pelicula de mosc. Dispare pana si dulceata parfumului. Dupa alte 10 minute, parfumul reapare mirosind cam ca la inceput, dar mult mai firav. Este si foarte prafos, cu miros cam chimic Nu stiu daca am rabdare sa-l mai miros in continuare caci are viteza unui elefant ranit si nu sufera nici cea mai mica modificare. Da, dupa 4 ore este la fel si il abandonez ca nu mi pot. Florile imi par o gluma nesarata, iar pretul…nu mai vorbim. Ambre Mystique, cu care si seamana,  este mult mai bun si are un pret decent.

Numele parfumului: Amelia
Casa: Grossmith 
Concentratie: EDP
An de aparitie: 
Creator:  Trevor Nicholl
Gen:  unisex
Descriere oficiala:
note de varf: neroli, osmanthus
note de mijloc: trandafir,iasomie,bujor
note finale: ambra, patchouli, santal, mosc, vetiver
Flacon: vezi fotografia

Aprecieri personale
Intensitate: medie, cu siaj redus
Persistenta: longeviv
Evaluare :  6/10


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.