Pagini

Faceți căutări pe acest blog

2 decembrie 2015

En Passant-Editions de Parfums Frederic Malle


Olivia Giacobetti isi da straduinta sa fie creativa ori de cate ori face un parfum. Admir acest lucru, dar, din pacate, inca n-am gasit un parfum facut de ea pe care sa-l gasesc irezistibil, sa mi-l doresc, sa n-am liniste pana nu-l cumpar. En Passant imi place vreme de vreo jumatate de ora, adica exact atat cat miroase a liliac. Nu stiu de ce aseamana lumea parfumul cu cel de la Yves Rocher caci nu seamana. Aici este vorba de un liliac alb devastat de ploaie, la Yves Rocher este unul mov, mult mai parfumat si mai vesel.

Inceputul este frumos, un amestec in care se pot simti fara niciun efort note acvatice, portocala amara si un miros de liliac. Parfumul are note verzi  date de castravete, dar foarte probabil si de alte note. Parfumul are tendinta de a se indulci, avand in liniaritatea sa tot felul de nuante. Imi pare un liliac abia deschis, care are mai mult boboci decat flori, amestecat cu multa seva si udat de ploaie. E un miros frumos de primavara inca rece, cu soare cu dinti, dar cu o natura in prag de autoregenerare. Problema este ca liliacul este devastat de nota de castravate care reuseste sa-l elimine total, astfel ca ramai cu miros de ploaie rece, de iarba si de aer proaspat. In faza asta parfumul este foarte sintetic, verde si un picut acru. Are un miros ca de rufe curate care s-au uscat afara, in vant si mirosul asta putin ofertant olfactiv se instaleaza pentru multa vreme, ajungand sa te cam plictiseasca. Mie deja nici nu imi mai place ce simt caci simt numai produse de sinteza. Parfumul este unul delicat, cu siaj modest, un parfum de iarba verde sau de vacanta de vara. Daca stai sa cumpanesti ce-ti ofera si cat costa parfumul si cat valoreaza ingredientele, poate preferi sa cumperi un alt Frederic Malle. Si oricata bucurie iti aduce un strop de verdeata si mirajul reinvierii naturii, parca nu-i dorinta ta cea mai mare sa mirosi a castravete si iarba umeda, storcosita in picioare.



Numele parfumului: En Passant
Casa: Editions de Parfums Frederic Malle   
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2000
Creator:  Olivia Giacobetti
Gen:  feminin
Note oficiale: castrvete, liliac, note acvatice, grau, portocala amara
Flacon: standardul brandului 

Aprecieri personale
Intensitate: delicat, cu siaj redus
Persistenta: in jur de 5 ore
Evaluare : 6,50-7/10
   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.