Pagini

Faceți căutări pe acest blog

2 decembrie 2015

L’Eau d’Hiver-Editions de Parfums Frederic Malle


L'Eau d’Hiver este creat de Jean-Claude Ellena, un parfumier care, el a marturisit, lucreaza dor cu vreo 400 de note in chip frecvent , ceea ce este destul de putin tinand cont ca un parfumier ar putea profita de vreo 5000. Desigur, cele mai multe sunt produse de sinteza. Lucrand atat de des cu putine note cred ca le stapaneste foarte bine, drept pentru care nu-mi pare genul care lucreaza enorm de mult pentru un parfum. Ii ies foarte bine, sunt vandabile si cred ca se potriveste foarte bine ca parfumier la Hermes. Parfumul de fata m-a cam speriat caci are heliotrop in note si, de cand am mirosit heliotropul de la Etro m-a apucat o sila mare de nota asta. Parfumul ala era horror.

Inceputul parfumului nu numai ca este interesant, dar este seducator: o explozie acrisoara, transparenta si finuta care amesteca bergamota si angelica cu un firicel de heliotrop. Combinatia este frumoasa ca o zi de primavara adevarata, cu soare, cu insecte care bazaie printre flori. Dupa vreo 5 minute, parfumul devine sensibil mai dens si se indulceste. Heliotropul munceste cu sarg si, ajutat de nitel iris, pudreaza usor parfumul care devine moale, asemeni unei catifele si mult mai feminin decat in deschidere. Desi este mieros, dulceata este sub control, nu se produc abuzuri. Heliotropul este cuminte, nici vorba sa fie intoxicant si are o nuanta fina de paducel. Este atat de delicat si gratios… Parca ar fi un puf de papadie neobosit, plutind in vazduh. Parfumul este un skin scent. Nu ma intrebati care-i legatura cu iarna caci nu stiu. Dupa mine, in parfumul asta este doar primavara, dar una din aia de vis, parca ireala caci parfumul este foarte calm si linistit. Cam o ora parfumul este superb. Cand inceteaza jocul nuantelor, nu mai este atat de frumos. Se stabilizeaza la un miros vag de heliotrop, usor migdalat, amarui si acrisor in acelasi timp si cam asa ramane pana la sfarsit. Imi samana mirosul lui cu cel al unui ceai.  Mi-a placut si, sincer, nu-l credeam pe Jean-Claude Elena capabil de atata subtilitate. In plus, este unul dintre cele mai frumoase parfumuri cu heliotrop din cate am mirosit eu. Heliotropul este o nota rebela, cu impact olfactiv mare, e greu de stapanit, dar Ellena a reusit sa lucreze impecabil cu el. Nu stiu, dar parca parfumul este neterminat, parca-i lipseste ceva in coada.



Numele parfumului: L’Eau d’Hiver
Casa: Editions de Parfums Frederic Malle   
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2003
Creator:  Jean Claude Ellena
Gen:  unisex
Note oficiale: iris, heliotrop, iasomie, bergamota, mosc alb, angelica, miere
Flacon: standardul brandului 

Aprecieri personale
Intensitate: discret, cu siaj foarte redus
Persistenta: 5-6 ore
Evaluare :  8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.