Pagini

Arhivă blog

Faceți căutări pe acest blog

1 decembrie 2015

The Library Collection/ Opus V-Amouage


Opus V are destule recenzii si pe forumuri si pe bloguri, dar putine reusesc sa redea in chip obiectiv parfumul. Nu stiu, dar imi pare ca Amouage a devenit pentru unii suprema eleganta si un fel de garantie de calitate, un brand sacrosant despre care trebuie sa se spuna numai cuvinte de lauda. Fragrantica incadreaza parfumul la oriental-florale. Parfumul  este prea putin floral ca sa fie compatibil cu aceasta categorie, este un parfum lemnos in esenta lui. Cele doua note florale, trandafirul si iasomia, nu definesc parfumul ci, dimptriva, le poti depista doar daca ai un nas foarte fin si te straduiesti sa le gasesti. Ntsperfume are o recenzie absolut paralela cu parfumul. Recenzorul fie nu l-a mirosit, fie este un incepator, care a mirosit prea putine parfumuri. El defineste oud-ul din acest parfum ca fiind " metalic si ascutit, un amestec de stridii si penicilina" si-l compara cu oud-ul unui parfum By Kilian pe care il considera total diferit si caruia ii spune « politicos ». Lucrurile sunt tocmai invers. In Opus V avem de-a face cu un oud care nu are nici cea mai mica nuanta medicinala, un oud banal si lesinat, de sinteza.
Pentru mine Amouage nu este nec plus ultra, asa ca voi spune ca Opus V este unul dintre cele mai slabe Amouage din cate am mirosit. Singura parte frumoasa a parfumului, chiar nobila ca miros, este cea de inceput, o combinatie  destul de opulenta de iris cu oud. Frumusetea si nobletea nu se datoreaza atat oud-ului cat irisului. Este un iris cremos si rece, usor metalic care nu poate proveni decat de la un unt de iris (sau beton, e acelasi lucru). In aceasta faza , parfumul este unisex. Florile se simt in momentul doi, un trandafir si o iasomie puse cu stropul. Ele nu sunt actori importanti, sunt doar figuranti tacuti pe scena parfumului, care-i dau un usor iz floral. Daca pana aici parfumul a mers binisor, de aici incolo urmeaza partea neinsorita. Parfumul devine din cremos uleios, oarecum murdar, uleiul inhiband total aromele pe care le acopera. El ar mirosi ca un acord lemnos cu accent pe cedru, dar , fiind creat din note de sinteza, miroase ca un banal parfum barbatesc din categoria  mainstream, plin de ambroxan. Zibeta cred ca este un mosc de sinteza. Este greu sa-mi imaginez o femeie purtandu-l. Mirosul este slab, confuz si plictisitor. Sunt dezamagita de prestatia lui Jacques Cavallier care este un parfumier bun. De aceasta data nu a reusit sa fie nici original, nici cuceritor. Parfumul traieste destul de mult, dar fara folos. Pentru mine miroase ca un barbat parfumat cu un mainstream de dimineata si trudit 8 ore la slujba, pe care l-as trimite la un dus.

Numele parfumului: The Library Collection/Opus V
Casa: Amouage   
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2011
Creator:  Jacques Cavallier
Gen:  unisex
Descriere oficiala:
note de varf: iris, rom
note de mijloc: trandafir, iasomie
note finale: oud, note lemnoase, zibeta.
Flacon: standardul colectiei


Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: longeviv
Evaluare : 6/10 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.