Pagini

Faceți căutări pe acest blog

7 decembrie 2015

Lea- Calypso Saint Barth


Nu am auzit niciodata de acest brand, dar nu este de mirare caci are doar trei parfumuri indexate de bazele de date. Brandul este dintr-un spatiu exotic, o mica insula din Antile de la care isi trage si numele : Saint Barthelemy

Saint Barthelemy

Dupa cum se vede din lista de note, parfumul este un minimalist gurmand. Seamana ca stil si ca miros cu Chia si Cara de la Farmacia SS Annunziata, fiind dominat de vanilie si foarte discret. La inceput este ceva mai dulce, dar marea lui calitate este aceea ca are dulceata sub control, fiind unul dintre gurmandele care nu te coplesesc cu dulceata. Parfumul este foarte timid si fara siaj, abia il simti, avand un miros ca de martipan in deschidere, deci un amestec de migdala si vanilie. Cred ca i s-a mai adaugat ceva, o substanta cu miros usor medicinal, pentru a se crea ideea de pastaie de vanilie. Aceasta ii da si un miros putin amarui. La temperatura camerei parfumul este abia perceptibil, dar se simte foarte bine afara, la temperaturi scazute. Pe parcurs nu sufera mari modificari, am simtit doar un usor iz de pastaie de cacao in notele de mijloc. Cei care spun ca dureaza o ora, nu l-au probat cum trebuie. Din pacate, parfumul dureaza minim 12 ore. Spun din pacate pentru ca este facut cu vanilie de sinteza si mirosul ei plat se instaleaza dupa vreo 2-3 ore si nu te mai scapi de el. Nu are nimic original, asta este clar, dar ar putea fi o solutie pentru cei care cauta o vanilie mai putin dulce.

Numele parfumului: Lea
Casa: Calypso Saint Barth 
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2007
Creator: 
Gen: feminin
Note oficiale: vanilie, migdale, mosc
Flacon: vezi fotografia
  
Aprecieri personale
Intensitate: discret, cu siaj redus, dar in crestere pe masura ce evolueaza parfumul
Persistenta: longeviv
Evaluare : 6,50/10


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.