Pagini

Faceți căutări pe acest blog

11 septembrie 2016

Jermyn Street-Floris

Jermyn Street-Floris




O fi Floris un brand cu vechi traditii, dar pana in prezent nu a reusit sa ma convinga cu niciun parfum. Nu pentru ca ar fi proaste, sunt doar banale, dandu-mi impresia de mainstream mai apilpisit.

Jermyn Street este numele strazii, situata aproape de Piata Piccadilly din buricul Londrei, unde, la nr. 89, are Floris un vechi magazin. Nu stiu de ce parfumul este indexat de Fragrantica ca fiind unisex caci este total masculin. Este drept ca miroase bine si este dulce, asa ca ar putea fi purtat si de o femeie. Ca miros seamana destul de bine cu un mainstream, mai precis cu Individuel de la Montblanc, avand destul de multe note comune : bergamota, coriandrul, fructele de ienupar, violeta. Imi miroase si de data asta ca un mainstream, nu ca un parfum de nisa, dar este un aromatic frumusel. Incepe proaspat, cu miros de citrice, mirodenii si fructe de ienupar. In scurt timp devine destul de dulce, mai caldicel decat te-ai astepta si uscat, cu miros pregnant de coriandru. Este pufos, oarecum pudrat, asta fiind unicul element feminin al parfumului. M-a cam speriat vetiverul din lista oficiala de note, mai ales ca era prezent pe toate palierele piramidei olfactive, parand a fi nota dominanta. Sincera sa fiu, eu nu-l prea simt. Dupa ce dispare ienuparul, simt doar coriandru si ceva care aduce cu un iris de sinteza care si pudreaza parfumul. Imi pare un aromatic destul de elegant, decent prin siaj, dar, totusi, usor observabil, nitel cam prea dulce pentru un barbat, purtabil si la office si la un club. Nu este rau, dar nu este nisa. Daca tot este nisa si destul de scump, frumos ar fi fost sa aiba niste ingrediente naturale prin el, ori eu il simt cam sintetic.

Numele parfumului: Jermyn Street
Casa: Floris        
Concentratie: EDP 
An de aparitie: 2014
Creator: 
Gen:  masculin
Descriere oficiala:
note de varf: bergamota, mandarina, vetiver, violeta
note de mijloc: coriandru, artemisia, fructe de ienupar
note finale: ambra, cedru, mosc, vetiver
Flacon: vezi fotografia

Aprecieri personale
Intensitate: medie, siaj decent
Persistenta: 5-6 ore
Evaluare : 7,50/10


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.