Parfumul, lansat in 2006, poarta numele unui soi
de prune din estul Asiei (China, Japonia), care nu este comestibil nici chiar
copt caci este foarte acru. El se utilizeaza insa in gastronomia est-asiatica in
diferite chipuri, cele mai populare fiind un fel de muraturi si o bautura
alcoolica.
Ume copt |
Parfumul nu
este usor de descris caci contine cateva ingrediente rare care-mi sunt
necunoscute, ca atare nu le pot recunoaste, asa ca descrierea mea va fi destul
de vaga. Notele de varf ale parfumului sunt dulci-acrisoare, destul de dense.
Eu simt mai bine bergamota. Se instaleaza apoi un miros dulce-mieros,
floral-fructat, in care pot depista clar doar osmanthus. Parfumul ramane
apropiat pielii, nu prea are siaj. N-as putea sa zic ca aceasta combinatie
floral-fructata imi place, mi se pare cam mieroasa si terna, dar nici urata nu
este. Ea ar reprezenta notele de mijloc care se prelungesc o vreme indelungata.
Pe parcurs se diminueaza din dulceata parfumului si compozitia capata, pe
masura ce apar notele lemnoase, o tenta tandra care e chiar placuta. Cred ca
unora s-ar putea sa le placa, trebuie probat. E un parfum de zi, ptrivut toamna sau iarna.
Numele parfumului: Ume
Casa: Keiko Mecheri
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2006
Creator: Keiko
Mecheri
Categorie olfactiva: chypre-fructat
Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: citrice, frunze de piersic, curmal japonez (kaki), ume
note de fond: wisteria, osmanthus, iasomie
note finale: muschi de stejar, mahon, alte note lemnoase
Aprecieri personale
Intensitate: mica
Persistenta: in jur de 3-4 ore
Flacon:
Evaluare: 6/10
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.