Pagini

Faceți căutări pe acest blog

20 septembrie 2012

Ume-Keiko Mecheri




Parfumul, lansat in 2006, poarta numele unui soi de prune din estul Asiei (China, Japonia), care nu este comestibil nici chiar copt caci este foarte acru. El se utilizeaza insa in gastronomia est-asiatica in diferite chipuri, cele mai populare fiind un fel de muraturi si o bautura alcoolica.

Ume copt

Parfumul  nu este usor de descris caci contine cateva ingrediente rare care-mi sunt necunoscute, ca atare nu le pot recunoaste, asa ca descrierea mea va fi destul de vaga. Notele de varf ale parfumului sunt dulci-acrisoare, destul de dense. Eu simt mai bine bergamota. Se instaleaza apoi un miros dulce-mieros, floral-fructat, in care pot depista clar doar osmanthus. Parfumul ramane apropiat pielii, nu  prea are siaj.  N-as putea sa zic ca aceasta combinatie floral-fructata imi place, mi se pare cam mieroasa si terna, dar nici urata nu este. Ea ar reprezenta notele de mijloc care se prelungesc o vreme indelungata. Pe parcurs se diminueaza din dulceata parfumului si compozitia capata, pe masura ce apar notele lemnoase, o tenta tandra care e chiar placuta. Cred ca unora s-ar putea sa le placa, trebuie probat. E un parfum de zi, ptrivut toamna sau iarna.

Numele parfumului: Ume
Casa: Keiko Mecheri









Concentratie: EDP
An de aparitie: 2006
Creator: Keiko Mecheri
Categorie olfactiva: chypre-fructat
Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: citrice, frunze de piersic, curmal japonez (kaki), ume
note de fond: wisteria, osmanthus, iasomie
note finale: muschi de stejar, mahon, alte note lemnoase

Aprecieri personale
Intensitate: mica
Persistenta: in jur de 3-4 ore
Flacon: 
Evaluare: 6/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.