Cardamomul nu se afla pe lista condimentelor mele preferate. Cred ca am
capatat o aversiune pentru el in vremea comunismului cand am cumparat o cafea
aromatizata cu cardamom, o delicatesa in
lumea araba, dar care mie nu mi-a placut. Cu greu am baut cafeaua cu pricina,
dar era criza de cafea si am biruit-o pana la urma. De vreo 2 ani ma exersez cu
tot felul de macerate pe baza de alcool, alcool + apa, alcool + apa+glicerina
sau pe baza de ulei. Unele au iesit bune, altele nu au reusit sa extraga mare
lucru din parfumul plantei. Aveam niste cardamom verde in casa si, cum nu avea
nicio sansa sa-si indeplineasca vocatia culinara, m-am gandit sa fac un macerat
cu el. L-am transformat in pulbere cu o masina de rasnit cafea. Nu am diluat
alcoolul de 98 de grade desi se pare ca, de obicei, o mica cantitate de apa este
folositoare. Nu l-am diluat caci aveam de gand sa-l folosesc, daca iesea ceva
din extract, la un parfum si prea multa apa in parfum nu-i de dorit. Ca sa ajut
si sa grabesc procesul, am cazat borcanelul pe calorifer.Dupa o saptamana am
ramas impresionata de cat de bine mirosea licoarea verde obtinuta. Am probat-o
pe mana si m-a uimit caci, si fara sa-i adaugi nimic, este deja un parfum. De
obicei, cardamomul se evapora repede si se foloseste la notele de varf, totusi
mirosul persista pe piele cel putin 30 de minute. O sa-l mai las inca o
saptamana si apoi il voi filtra.
Pagini
Arhivă blog
- oct. 2018 (2)
- mar. 2018 (1)
- feb. 2018 (2)
- oct. 2017 (1)
- aug. 2017 (7)
- sept. 2016 (3)
- aug. 2016 (8)
- iul. 2016 (5)
- iun. 2016 (9)
- mai 2016 (10)
- apr. 2016 (9)
- mar. 2016 (27)
- feb. 2016 (40)
- ian. 2016 (22)
- dec. 2015 (61)
- nov. 2015 (62)
- oct. 2015 (2)
- sept. 2015 (2)
- aug. 2015 (2)
- iul. 2015 (15)
- iun. 2015 (59)
- mai 2015 (10)
- apr. 2015 (26)
- mar. 2015 (24)
- feb. 2015 (39)
- ian. 2015 (19)
- dec. 2014 (7)
- nov. 2014 (17)
- oct. 2014 (26)
- sept. 2014 (79)
- aug. 2014 (58)
- iul. 2014 (4)
- iun. 2014 (43)
- mai 2014 (23)
- apr. 2014 (48)
- mar. 2014 (68)
- feb. 2014 (60)
- ian. 2014 (55)
- dec. 2013 (15)
- nov. 2013 (12)
- oct. 2013 (5)
- iun. 2013 (10)
- mai 2013 (8)
- apr. 2013 (33)
- mar. 2013 (22)
- feb. 2013 (23)
- ian. 2013 (35)
- dec. 2012 (38)
- nov. 2012 (25)
- oct. 2012 (53)
- sept. 2012 (39)
- aug. 2012 (2)
- iul. 2012 (2)
- iun. 2012 (3)
- mai 2012 (13)
- apr. 2012 (47)
- mar. 2012 (50)
- feb. 2012 (89)
- ian. 2012 (44)
Faceți căutări pe acest blog
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.