Pagini

Faceți căutări pe acest blog

9 februarie 2012

Ricci Ricci- Nina Ricci



O sticla de forma unei pungi cu galbeni, de culoarea visinei si cu dopul infasurat intr-o esarfa metalizata, in ton cu sticla, cum sa nu te tenteze, mai ales cand producatoarea parfumului este casa Nina Ricci ? Jessica Stam, cu fata simpatica, de femeie pisicoasa, pusa pe giumbuslucuri, face si ea o agreabila reclama parfumului. Amandoua, si sticla si clipul publicitar, ne fac sa credem ca parfumul Ricci Ricci este unul de tip glamour, mai de seara, elegant , dar vesel, plin de viata, destinat in primul rand tinerelor. 



Asteptarile sunt doar in parte implinite. Parfumul are un debut foarte frumos, chiar jucaus, usor fructat,  penetrant  si opulent, o combinatie reusita intre bergamota si rubarbara, ca o dulceata parfumata, dulce-acrisoara. Chiar reuseste sa aiba un aer vesel si tineresc. Notele de fond sunt usor dulci, florale, un amestec omogen al tuberozei cu tandafirul, prin care mai razbate putin bergamota si rubarbara. E placuta si aceasta parte, atata doar ca de aici incolo parfumul are liniaritate si nu ne mai surprinde cu nimic, pierzandu-si dinamica. Mie imi pare si foarte dens, usor paclos, cam ca o crema destul de onctuoasa. Notele de final adauga patchouli si santal. Parfumul aminteste de parfumurile clasice, are indubitabil calitati, dar ramane tern si intunecat, fara stralucire. Are opulenta, are siaj frumos, este destul de persistent, dar ma asteptam la ceva mult mai dinamic, mai luminos si mai rafinat. Asa cum este, cred ca il poate purta orice femeie, indiferent de varsta, la o tinuta mai de seara sau in anotimpurile reci, toamna si iarna, ca parfum de zi.

Numele parfumului: Ricci Ricci
Casa: Nina Ricci
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2009
Creator: Aurelién Guichard, Jacques Huclier













Categorie olfactiva: floral-fructat
Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: bergamota, rubarbara, note fructate
note de fond: tuberoze, trandafir (Rosa centifolia), norea (Mirabilis jalapa)
note finale: patchouli, santal, note gurmande

Aprecieri personale
Intensitate: opulent
Persistenta: medie, in jur de 4-5 ore
Flacon: vezi descrierea din text
Evaluare: 8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.