Pagini

Faceți căutări pe acest blog

7 februarie 2012

24 Faubourg Eau Délicate- Hermès





24 Rue de Faubourg Saint-Honoré  este adresa din Paris unde te poti intalni cu universul Hermès. Adresa magazinului a inspirat numele unui parfum lansat in 1995, care a fost un succes al casei. 



In 2003, sub acelasi nume, intr-o sticla asemanatoare, apare un nou parfum, de aceasta data o apa de toaleta, creat de Jean-Claude Ellena, avand adaugata precizarea Eau Délicate. Este un parfum minimalist, usor, care are ca subiect floarea de portocal. In primele momente, mirosul este de-a dreptul paradisiac, de mare finete si puritate : o floare de portocal usor contaminata si indulcita de iasomie. Prospetimea ei este subliniata de geranium si laur care dau o tenta verde parfumului. Parfumul evolueaza liniar, adaugandu-i-se,  la sfarsit, note lemnoase si mosc. Parfumul propune o reintoarcere la natura, la lumina, la soare si la cer senin. E usor de purtat toata ziua, primavara sau vara si ar putea fi si un parfum unisex. Cu siguranta el va va crea o stare de bine, optimista. Este gazduit de o sticla cu design minimalist, rectangulara, cu profilul  usor arcuit. Cred ca, in teorie, curbura ar trebui sa se muleze in caucul palmei si sa faca sticla mai usor de folosit, dar e cam mare sticla si, in fapt, ingreuneaza pulverizarea. Din pacate, parfumul este destul de efemer si ne aduce aminte ca fericirea este o stare de moment. Eu nu pot purta varianta princeps, desi este un parfum bine facut, dar este extrem de opulent si nu-l pot duce, pic ca o musca.



Numele parfumului: 24 Faubourg Eau Délicate
Casa: Hermès
Concentratie: EDT
An de aparitie: 2003
Creator: Jean-Claude Ellena

Categorie olfactiva: floral
Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: flori de portocal, jasmin
note de fond: geranium, laur, frunze de zmeur
note finale: mosc, santal



Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: de scurta durata, aproximativ 2-3 ore
Flacon: sticla extraplata, patrata, cu un profil  usor curbat, buson semisferic, argintiu
Evaluare: 6/10


Un comentariu:

  1. Am o curiozitate, scuza-mi indiscretia. Esti bruneta? Eu am teoria ca brunetele pot purta parfumuri mai opulente si aleg mai ales parfumuri orientale si florale narcotice.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.