Pagini

Faceți căutări pe acest blog

7 februarie 2012

Pivoine Flora/Paeonia- L'Occitane



In 2010, L’Occitane a lansat un nou produs in trei variante : EDP, EDT, si roll-on EDT intense. Acest produs, in chip ciudat, apare sub doua nume diferite Pivoine Flora sau Paeonia, si cu doua ambalaje diferite, dar sticlele, banuiesc ca si continutul lor, sunt identice.
Sticla, desi adaposteste un parfum care se vrea gratios, este grea, butucanoasa, de  forma piriforma, de culoare roz-ciclame, avand inscris, in relief, pe veriticala numele brand-ului, L’Occitane. Banuiesc ca aceasta sticla vrea sa invoce vechi traditii si de aceea a fost preferat acest design care-mi aduce aminte de recipiente din sticla groasa de sec. XIX.
Asa cum arata si cele doua nume ale parfumului, subiectul este o floare minunata de primavara, care este un simbol de puritate si frumusete, bujorul. Nu va voi plictisi cu incursiuni in mitologia greaca, caci legenda nimfei Paeonia este trecuta chiar pe cutia produsului.  
Primele note sunt chiar frumoase : citrice, in principal bergamota, peste care se suprapune un bujor proaspat. Ulterior mirosul devine mai dulceag si imi aduce aminte de un bujor toropit de caldura. Mirosul de bujor se dilueaza si florea se trasforma intr-o chestie hibrida, si bujor si trandafir in acelasi timp. Evolutia in continuare este liniara si plicticoasa pana la deces total. Santalul si moscul din notele finale chiar nu le simt, iar mirosul floral este lipsit de naturalete. Parfumul, in varianta lui EDT, nu dureaza nici macar o ora. Poate cei care au luat varianta EDP sunt mai putin frustrati, dar eu sunt total dezamagita de aceasta investitie. Nu asteptam mult rafinament, doar niste prospetime vesela, de primavara. Ghinion ! Raportat la ce ofera (vreo 8 minute de primavara), produsul este enorm de scump.

Numele parfumului: Paeonia/Pivoine Flora
Casa: L’Occitane en Provence
Concentratie: EDT
An de aparitie: 2010
Creator: Dorothée Piot

Categorie olfactiva: floral-lemnos
Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: bergamota, grapefruit
note de fond: bujor, petale de trandafir
note finale: santal, mosc



Aprecieri personale
Intensitate: foarte slaba
Persistenta: foarte slaba, aproximativ o ora
Flacon: vezi descrierea din text
Evaluare: 2/10


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.