Pagini

Faceți căutări pe acest blog

7 februarie 2012

Hypnotic Poison EDT-Christian Dior





Au trecut mai bine de 25 de ani de cand casa Dior ne tot otraveste, seria otravurilor incepand in 1985 cu una absolut memorabila,  denumita simplu: Poison. Hypnotic Poison, creat de Annick Menardo si lansat in 1998, se inscrie pe linia otravurilor cu miros tentant, avand o dominanta gurmanda, care o face cea mai comestibila dintre otravuri.
Ideea este ca ni se ofera o otrava extrem de ademenitoare, cu care ne otravim de bunavoie, in fiecare zi cate putin, ba ii mai otravim si pe cei din jur. Otrava, luata in doze mici, nu este letala , e insa ca un drog care are efect hipnotic si de care poti deveni dependent. 

Parfumul incepe prin a face oarece aromaterapie, aruncand o prima nada, un miros usor de chimen. Ca sa-si sporeasca puterea de atractie arunca un praf de vanilie care indulceste compozitia, iar lovitura de gratie sunt migdalele cu un vag gust si miros amarui. Amaruiul asta ar trebui sa te avertizeze ca te pandeste un pericol, dar este atat de bine asortat cu ispite incat seamana cu o ciocolata cu martipan la care nu poti sa rezisti, ca atare cedezi psihic si musti din ea (din ciocolata, desigur). Mirosul, acum cu o amintire de iasomie, cu putin fum, ca de la o candela parfumata, te invaluieste pe nesimtite si te face sa visezi ca plutesti. Parfumul este destul de liniar ca evolutie si de aici intoxicatia olfactiva si impresia de vis. Notele lemnoase din final, de palisandru si santal, fac parfumul mai pretios si ii dau un miros usor camforat, reconfortant. Frumos construit si foarte echilibrat, o poezie de parfum! Este senzual, misterios si cald, potrivit mai ales iarna, pe un cashmir sau o blana. Nu cred ca il poti aprecia daca ai sub 25 de ani. Are un sigur cusur : efectul drogului este de scurta durata. Sticla este imbracata in culorile seductiei : rosu si negru. Frumosa si reclama parfumului cu seducatoarea Monica Bellucci.

Numele parfumului: Hypnotic Poison
Casa: Christian Dior
Concentratie: EDT
An de aparitie: 1998
Creator: Annick Menardo

Categorie olfactiva: oriental-vanilat
Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: chimen, migdale amare
note de fond: jasmin, tuberoza
note finale: palisandru, santal, mosc, vanilie



Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta:  in jur de 7 ore iarna, cand e mai cald evolueaza mult mai repede
Flacon: aproape sferic, cu 4 creste in relief, de coloare rosie, buson de culoare neagra
Evaluare: 9/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.