Pagini

Faceți căutări pe acest blog

2 februarie 2012

Concentré d’Orange Verte-Hermès





Concentré d’Orange Verte, aparut in 2004, are un predecesor la casa Hermès, Eau d’ Orange Verte, lansat in 1979. Este parfumul cel mai minimalist pe care-l stiu si care demonstreaza ca natura este cea mai mare sursa de inspiratie pentru parfumerie, ca lucrurile simple pot fi foarte frumoase. Sticla, cu design minimalist si ea, de culoare verde inchis, brumat, este o bomba energetica.
Cateva pulverizari din aceasta sticla minunata iti dau o stare de confort psihic, te energizeaza si te racoresc in miez de vara. Primele note sunt dure, ascutite, acre si te ingheata. E ca si cum ai musca dintr-o lamaie verde nedecojita. Miroase a frunze si coaja de citrice, iar menta ii da racoarea. Notele de fond adauga o aroma delicata de busoic si sunt putin mai dulci caci apare si ceva pulpa de fruct, intensitatea parfumului scade destul de mult, dar mirosul, in intregul lui, este ca o mangaiere. Te simti ca si cum ai sta protejat la umbra intr-o zi caniculara. Notele de fond imi plac cel mai mult, e atat de frumos si rafinat busuiocul in amestec cu citricele. Notele de final adauga note lemnoase, cedru in principal, dar acum se simte cel mai bine portocala. Este o apa de toaleta care, desi se numeste concentrata, se comporta ca o apa de colonia, este efemera. Cred ca este si tehnic complicat sa prelungesti niste citrice care sunt foarte volatile. Dupa 1-1,5 ore,  parfumul dispare. Dar exista un truc. Daca porti vara haine din bumbac sau in, le poti pulveriza din belsug, ele memoreaza mai bine decat pielea parfumul. Din pacate, nu exista flacoane de voiaj cu acest parfum, dar ne putem decanta si singuri parfumul intr-un flacon mic, cu pulverizator, ca sa repetam pulverizarea atunci cand simtim ca parfumul a disparut. Ceea ce ma ingrijoreaza este ca parfumul a cam disparut din magazine de un an incoace si n-am rezerve strategice. Parfumul este unisex (dar cred ca da mai bine pe un barbat), minunat in voiaj, in concediu, la slujba, dar doar vara. De cate ori folosesc parfumul asta, imi vine o pofta nebuna sa beau un gin fizz cu gheata, intr-o gradina, la umbra.



Numele parfumului: Concentré d’Orange Verte
Casa: Hermès
Concentratie: EDT
An de aparitie: 2004
Creator: Jean Guichard

Categorie olfactiva: hesperide-aromatice
Descriere oficiala:
note de varf: frunze de citrice, menta
note de fond: portocala verde, pulpa de mandarina si de lamaie, busuioc
note finale: patchouli, cumarina, cedru

Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: de scurta durata, 1-1,5 ore
Flacon: minimalist, de forma paralelipipedica, cu colturile rotunjite, culoare verde brumat, buson de culoare neagra
Evaluare: 7/10


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.