Pagini

Faceți căutări pe acest blog

4 februarie 2012

Éclat d’Arpège- Lanvin


 
La 75 de ani de la nasterea celebrului Arpège, casa Lavin a lansat un parfum, Éclat d’Arpège,  care vrea sa  ne reaminteasca stralucirea primului.
Sticla noului parfum este destul de asemanatoare cu a lui Arpège, in sensul ca  este aproape sferica, dar busonul, de culoare argintie, are linii mai moderne, in partea superioara fiind  prevazut cu o imitatie de ametist, in ton cu culoarea parfumului. Doua inele aurii atarna lejar la baza gatului. Sticla, creata de Alber Elbaz, prin liniile ei simple, este frumoasa si este ea insasi o bijuterie. Are o forma care o face si foarte usor de folosit. Cutia parfumului este si ea mai speciala, fiind un paralelipiped din plastic transparent, de culoare mov,  ca si parfumul. E interesanta si originala caseta parfumului, dar , din pacate, nu-l protejeaza de lumina, asa cum fac obisnuitele cutii din carton.

Wisteria

Noul parfum este un floral usor fructat care, banuiesc,  nu are intamplator culoarea mov pal, ea fiind culoarea a doua flori din ingredientele parfumului, liliacul si wisteria. Notele de varf ale parfumului sunt proaspete si usor florale, continand frunze de lamai si liliac. Parfumul este foarte fragil de la inceput si pana la sfarsit, avand ceva angelic in el. Este un parfum de piele, extrem de discret, care nu are siaj. Din notele de fond eu simt doar frunzele de ceai, mirosul de piersica (nu as zice ca de flori de piersic) si, cat de cat, si bujorul. Wisteria nici nu stiam ca miroase, asa ca nu am cum sa o depistez. E un parfum de o curatenie si o puritate rara, asemanator cu o boare de primavara care-ti aduce un vag miros de flori. Trecerea spre notele de final este aproape impercebtibila, parfumul incheindu-se cu note lemnoase si mosc. Evolutia parfumului este liniara, fara neprevazut si accente. Nu e rau mare ca parfumul este discret, dar parca de la o apa de parfum astepti ceva mai multa intensitate si durata. Parfumul asta l-as asemana cu o amintire de parfum, asa cum ne staruie ea in memorie, usor incerta. Parfumul il gasesc potrivit pentru primavara si vara, fiind un parfum de zi, minunat mai ales pentru fete tinere. Spre deosebire de alte parfumuri, este si mai ieftin.


Nota : multi considera parfumul ca fiind destul de asemanator cu Light Blue de la Dolce&Gabbana, iar pe site-ul Le critique de parfum exista si o acuza clar exprimata in acest sens. (a se vedea http://www.lecritiquedeparfum.com/ ) Nu am avut la indemana Light Blue ca sa pot verifica, iar memoria poate sa-ti joace usor feste. Eu puteam sa jur ca Versense de la Versace este identic cu Éclat d’Arpège, dar le-am pus fiecare pe o mana si, desi exista multe asemanari, exista si foarte multe diferente.

Numele parfumului: Éclat d’Arpège
Casa: Lanvin
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2002
Creator: Karine Dubreuil

Categorie olfactiva: floral-fructat
Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: frunze de lamai, liliac
note de fond: wisteria, flori de piersic, bujor rosu, ceai verde
note finale: cedru alb de Liban, ambra, mosc


Aprecieri personale
Intensitate: foarte discret
Persistenta: in jur de 4 ore
Flacon: vezi descrierea din text
Evaluare: 7/10



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.