Pagini

Faceți căutări pe acest blog

4 februarie 2012

Voyage de Hermès- Hermès


Atat sticla  lui  Voyage de Hermès, cat si continutul ei, se vor a fi moderne si chiar reusesc sa fie. Parfumul este placut, nimic de zis, dar esueaza in banalitate si iti aduce aminte de multe parfumuri care sunt azi pe piata, unele dintre ele chiar ale casei Hermès, ceea ce nu este chiar de mirare caci, ca si acest parfum, ele sunt creatii ale lui Jean-Claude Ellena, parfumierul casei.
Trebuie sa recunosc ca primele note chiar imi plac : bergamota, lamaie si, cred, ghimbir. Ghimbirul nu este trecut, insa,  in descrierea oficiala. Amestecul este energizant si are savoarea ginului tonic. Explozia asta usor acidulata si astringenta se potoleste, insa, foarte repede si apare o nota de cardamoma care mie nu-mi place deloc, noroc ca o simti doar 1-2 minute. Ulterior parfumul este foarte bland, notele de fond fiind marcate de un miros de ceai verde, la care se adauga un vag miros de iasomie, obtinut prin folosirea de hedione. Parfumul este aproape imperceptibil, de siaj nici nu poate fi vorba. Devine un parfum de piele, pe care-l poti percepe doar tu si doar daca iti bagi nasul in epiderma. Aroma asta discreta este placuta, chiar rafinata si se prelungeste destul de multa vreme, dar oferta parfumului, per total, este foarte mica. Nimic de exceptie, un parfum cuminte, care seamana mai mult cu parfumurile barbatesti. Notele de final adauga mosc si esente lemnoase. Daca parfumul nu este deloc original, sticla, o creatie a lui Philippe Mouquet, este foarte chic si are are o calitate notabila, este reincarcabila. Ca sa fiu sincera pana la capat, sticla m-a atras din primul moment, iar notele de varf (ghimbirul, mai ales) m-au pacalit si m-au facut sa-l cumpar. Sticla, cu 3 laturi drepte si a patra curba, este fixata intr-un suport de aceeasi forma, din metal, putand fi rotita 360 de grade in suportul cu pricina. Iti sugereaza o busola si ideea de calatorie si de explorare, potrivindu-se foarte bine cu numele parfumului, care-ti propune o calatorie imaginara in necunoscut. Parfumul este purtabil, reconfortant, fiind potrivit mai ales vara si oamenilor care iubesc parfumurile foarte discrete.




Numele parfumului: Voyage de Hermès
Casa: Hermès
Concentratie: EDT
An de aparitie: 2010
Creator: Jean-Claude Ellena

Categorie olfactiva: lemnos
Gen: unisex
Descriere oficiala:
note de varf: lamaie, bergamota, cardamoma
note de fond: ceai, note florale, hedione, note verzi
note finale: note mosc, lemn alb



Aprecieri personale
Intensitate: discret
Persistenta: medie
Flacon: vezi descrierea din text
Evaluare: ***

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.