Pagini

Faceți căutări pe acest blog

4 februarie 2012

Versense- Versace




Parfumul Versense a fost creat in 2009 de catre Alberto Morillas, care a dat cel putin doua parfumuri cu note proaspete foarte populare, CK One, pentru casa Calvin Klein si Cologne, pentru Thierry Mugler. Spun asta pentru ca si Versense se inscrie tot  in categoria parfumurilor fresh. Notele de inceput sunt de intensa prospetime, accentul fiind pus pe citrice ( bergamota si mandarine). Prospetimea citricelor se dilueaza mult in faza urmatoare, cand parfumul capata o tenta florala. Desi se folosesc flori cu parfum dulceag, crinul si iasomia, parfumul isi pastreaza nota de curat si proaspat, florile ramanand neasteptat de discrete. Totusi, ele reusesc sa dea o usoara nota feminina parfumului, atat de usoara incat poate trece neobservata. Parfumul ar putea fi tot atat de bine unisex. Notele lemnoase (santal, cedru ) rotunjesc frumos parfumul spre final. Este un parfum bunicel, dar are prea putina personalitate si feminitate si nu s-a luptat prea mult sa iasa din banalul olfactiv contemporan. Chiar ma surprinde caracterizarea oficiala a acestui parfum care insista pe latura lui senzuala. Eu nu prea i-am descoperit-o. El are un aer de vacanta, fiind, in mod clar, un parfum de vara si de toata ziua. Se potriveste oricarei femei moderne, energice, active, optimiste, care prefera tinutele sport. Multi se plang ca parfumul este de scurta durata, dar sa nu uitam ca este o apa de toaleta. Apoi exista un mare contrast intre notele de inceput si cele de fond. Parfumul doar pare sa dispara, caci socul olfactiv de inceput este mare si ramai oarecum uimit cat de repede se domoleste valvataia citricelor. El ramane insa, intr-o stare latenta, mult pe piele, fara a avea insa un siaj remarcabil. Parfumul are multe asemanari cu Éclat d’Arpège, al casei Lanvin, dar este mai putin feminin si are note mai intense. De altfel, multe din ingrediente sunt comune. Se aseamana cel mai bine inspre notele de final. De asemenea, seamana uimitor de bine cu Chance Eau Fraiche al casei Chanel, aparut in 2007. L-o fi copiat?



Numele parfumului: Versense
Casa: Versace
Concentratie: EDT
An de aparitie: 2009
Creator: Alberto Morillas

Gen: feminin
Categorie olfactiva: floral- lemnos
Descriere oficiala:
note de varf: bergamota, mandarine, note fructate
note de fond: crin, iasomie, cardamoma
note finale: santal, cedru, lemn de maslin, mosc

Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: 5-6 ore
Flacon: patrat, la vederea din fata, cu un buson elegant, dar simplu, de culoare argintie. Un medalion argintiu, cu emblema casei Versace, este aplicat pe aversul sticlei.
Evaluare: 7/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.